Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYüksel, Ferhat
dc.contributor.authorBaltacı, Cemalettin
dc.date.accessioned2021-11-09T19:55:59Z
dc.date.available2021-11-09T19:55:59Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2146-538X
dc.identifier.issn2146-538X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.17714/gumusfenbil.397592
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpFeE1UWTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4700
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı yüzey yanıt metodu kullanılarak optimize edilmiş, adaçayı tohumu (Salvia officinalis L.) unu ile zenginleştirilmiş mısır cipslerinin 120 gün boyunca (0-40-80. ve 120. günlerde) depolama özelliklerin incelenmesi ve bazı fizikokimyasal ile duyusal özelliklerin belirlenmesidir. Örneklerin su aktivitesi (a w ), a* ve peroksit değerleri depolama zamanı boyunca artarken kuru madde içerikleri önemli oranda azalmıştır (p<0.05). Örneklerin yağ, L* ve b* içerikleri depolama boyunca önemli bir değişim sergilememiştir (p>0.05). Genellikle, örneklere panelistler tarafından verilen duyusal skorlar depolama zamanı artışı ile birlikte düşmüştür. Örneklerin renk değerlerinde herhangi bir değişim yoktur, fakat tat/koku, gevreklik ve genel beğeni skorları depolama boyunca azalmıştır (p<0.05). Adaçayı tohumu unu ile zenginleştirilmiş mısır cipslerinin depolama özellikleri örneklerin herhangi bir koruyucu materyal içermemesinden dolayı depolama zamanından etkilenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to investigate the storage properties of corn chips enriched with sage seed (Salvia officinalis L.) for 120 days (0-40-80 and 120. Days) that optimized with response surface methodology and some physiochemical and sensory properties were to determine. The water activity, a* and peroxide values of samples increased with the increasing storage time while the dry matter decreased significantly (p<0.05). The oil, L* and b* content of sample did not significant change for storage (p>0.05). Generally, the sensory score of samples given by panelists decreased with increasing storage time. The color properties of samples did not change, but the taste/odor, firmness and overall acceptability scores of samples decreased during storage (p<0. 05). The storage properties of corn chips enriched with sage seed flour affected from storage time because the chips did not include any preservative material.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofGümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleAdaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Storage Ability of Optimize Corn Chips Enriched with Sage Seed (Salvia Officinalis L.) Flouren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage99en_US
dc.contributor.institutionauthorBaltacı, Cemalettin
dc.identifier.doi10.17714/gumusfenbil.397592
dc.identifier.endpage107en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster