Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇalık, İsmail
dc.contributor.authorGüneş, Erkan
dc.contributor.authorAlagöz, Gürkan
dc.date.accessioned2021-11-09T19:55:25Z
dc.date.available2021-11-09T19:55:25Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn1302-6879
dc.identifier.issn-
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjeU1EWXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4494
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı Erzincan’da faaliyet gösteren turizm işletme yöneticilerinin Erzincan turizmi hakkındaki görüşlerinin belirlenmesidir. Bu amaçla 5 seyahat acentası ve 5 otel işletmesi yöneticisi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşme metinleri içerik analiz yöntemi ile kategorileştirilerek, analiz edilmiştir. Katılımcılara turizm bağlamında iletilen sorular; turizmin Erzincan ekonomisindeki yeri, öncelikli turizm alanları, turizm arzının yeterliliği, Erzincan ilindeki alternatif turizm potansiyeli ve geliştirilmesi gereken turistik ürünler kapsamındadır. Araştırma sonuçlarına göre Erzincan’da turizm bilinci eksikliği, konaklama arz olanaklarının yetersizliği, seyahat acentalarının paket tur oluşturamaması, ilde yeterli sayıda turist rehberinin bulunmaması, turistik ürünlerin (Tulum peyniri, Erzincan leblebisi, Ergan Dağı, Kemaliye evleri) markalaşamaması gibi sorun alanları bulunmaktadır. Ayrıca katılımcılar bu sorun alanlarına rağmen Erzincan’da doğa sporları turizmi (rafting, yamaç paraşütü vb.) , kış turizmi (Ergan Dağı), gastronomi turizmi (Cimin üzümü, Erzincan leblebisi, Tulum peyniri), el sanatları (bakırcılık), inanç turizmi (Terzibaba, Sultan Melik Türbesi) konularında güçlü turizm potansiyelinin bulunduğunu belirtmişlerdir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this research is to determine the opinions of the tourism business managers about Erzincan tourism. For this purpose, interviews were conducted with 5 travel agencies and 5 hotel business managers. In the research, the structured interview form was used as a data collection tool. Interview texts were categorized and analysed with the content analysis method. Questions that are asked to the participants in the context of tourism include the place of tourism in Erzincan economy, priority tourism areas, adequacy of tourism supply, alternative tourism potential in Erzincan province and touristic products that need to be developed. According to the results of the research, there are problem areas such as lack of tourism awareness in Erzincan, inadequate supply of accommodation facilities, inability of travel agencies to create package tours, lack of sufficient tourist guides in the province, branding of tourist products (Tulum cheese, Erzincan’s roasted chickpea, Ergan Mountain, Kemaliye houses). In spite of these problem areas, participants also participated in extreme sports tourism (rafting, paragliding, etc.), winter tourism (Ergan Mountain), gastronomy tourism (Cimin grape, Erzincan’s roasted chickpea, Tulum cheese), handicrafts (copper processing), religious tourism (Terzibaba, Sultan Melik Tombs) are reported to have a strong tourism potential.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofYüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleTURİZM İŞLETME YÖNETİCİLERİNİN ERZİNCAN TURİZMİNİ DEĞERLENDİRMELERİen_US
dc.title.alternativeEVALUATIONS OF TOURISM IN ERZINCAN BY TOURISM BUSINESS MANAGERSen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.issue3. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ÖZEL SAYISIen_US
dc.identifier.startpage89en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage103en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster