Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorLaçin, Ekrem
dc.contributor.authorÇoban, Ömer
dc.contributor.authorAksu, Muhammet İrfan
dc.contributor.authorSabuncuoğlu, Nilüfer
dc.contributor.authorDas, Huseyin
dc.date.accessioned2021-11-09T19:55:22Z
dc.date.available2021-11-09T19:55:22Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1300-6045
dc.identifier.issn1309-2251
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRRd05ERXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4470
dc.description.abstractBu araştırma altlıklı yer sistemi (FBG) ve kafeste (CBG) yapılan etlik piliç yetiştiriciliğinin besi performansı, kesim, karkas ve bazı karkas kalite parametrelerinin karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Hayvan materyali olarak 90 adet bir günlük Ross-308 erkek broyler civciv kullanılmıştır. FBG ve CBG gruplarında canlı ağırlık ve kümülatif canlı ağırlık değerleri arasındaki farklılığın istatistiksel olarak çok önemli (P<0.01) olduğu saptanmıştır. Deneme sonu canlı ağırlık değerleri ile ortalama canlı ağırlık artışları FBG ve CBG gruplarında sarasıyla 2530 ve 2046 g ile 2389.16 ve 1904.77 g olarak tespit edilmiştir. Deneme sonu kümülatif yemden yararlanma değerleri FBG ve CBG gruplarında sırayla 1.82 ve 1.88 olarak bulunmuş ve aralarındaki farklılığın istatistiksel olarak önemsiz (P>0.05) olduğu tespit edilmiştir. FBG ve CBG gruplarında sıcak ve soğuk karkas randımanı ile boyun, kanat, but ve kuyruk oranlarına ait değerler arasında istatistiksel olarak farklılığın olmadığı (P>0.05), göğüs oranına ait değerler bakımından ise önemli (P<0.05) farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Göğüs etinden elde edilen L*, b* ve C* değerlerinin ve but etinden elde edilen L*, a*, b* ve C* değerleri bakımından deneme grupları arasında önemli farklılıkların olduğu (P<0.05, P<0.01) tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe present study was aimed at the comparison of floor-based growth (FBG) and caged-based growth (CBG) systems in broiler production for growth performance and parameters related to slaughter, carcass and meat quality. Ninety one-day-old male Ross-308 chicks constituted the material of the study. It was determined that, in Groups FBG and CBG, the differences between body weight and cumulative body weight values were statistically very significant (P&lt;0.01). The final body weights measured at the end of the trial and the mean body weight gain values in Groups FBG and CBG were determined as 2530 g - 2046 g and 2389.16 g - 1904.77 g, respectively. The end-trial final feed conversion rates of Groups FBG and CBG were determined as 1.82 and 1.88, respectively, and it was ascertained that the difference between the values of the two groups was statistically insignificant (P&gt;0.05). While the hot and cold dressing percentages and the neck, wing, drumstick and tail percentages did not statistically differ between Groups FBG and CBG (P&gt;0.05), values pertaining to breast meat displayed significant differences (P&lt;0.05). It was determined that the L*, b* and C* values pertaining to breast meat and the L*, a*, b* and C* values pertaining to chicken drumsticks displayed statistically significant differences (P&lt;0.05, P&lt;0.01) between the trial groups.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofKafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleThe effects of different breeding methods on fattening performance and parameters related to slaughter, carcass and some meat quality in broiler chickensen_US
dc.title.alternativeFarklı yetiştirme metotlarının etlik piliçlerde besi performansı, kesim ve Karkas özellikleri ile bazı et kalite parametreleri üzerine etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.description.wospublicationidWOS:000321748400017en_US
dc.description.scopuspublicationid2-s2.0-84872808347en_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.authoridAKSU, Muhammet Irfan / AAF-5166-2020
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage283en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage289en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster