Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkcu, Melih
dc.date.accessioned2021-11-09T19:55:17Z
dc.date.available2021-11-09T19:55:17Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2564-7814
dc.identifier.issn2587-2249
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.28955/alinterizbd.368352
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWprek16QTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4427
dc.description.abstractAs the world’s population increases tremendously, mankind harmed the environment by applying different techniques to be able to close the deficit for food and consequently this resulted in the questioning of the effects of production techniques on food security, quality, animal welfare and their impacts on environment. Organic agriculture is developed with the help of policies that are driven by environmental and food safety. Organic livestock farming increased correlated to the increase of organic agriculture. However, getting healthy, safe and sound products from animals is only possible with the consumption of well qualified feed. Nowadays, unsatisfactory field productions, improper soil cultivation methods and more other obstacles which restrict the improvement of forage plants. In this review article, the current situation of cultivation in Turkey as well as in the world, imperfections and solution offers to those problems are stated.en_US
dc.description.abstractDünya nüfusunun hızla artması sonucu insanoğlu ortaya çıkan gıda açığını kapatabilmek için değişik metotlar uygulayarak doğayı tahrip etmiştir. Bunun sonucunda üretimde kullanılan metotların gıda güvenliği, kalitesi, hayvan refahı ve çevre üzerinde olan etkileri sorgulanmaya başlanmıştır. Tarımsal üretimde çevre ve gıda güvenliğini esas alan ve destekleyen politikalar ile organik tarım geliştirilmiştir. Organik tarımdaki gelişme beraberinde organik hayvancılığın da artmasını sağlamıştır. Ancak hayvanlardan sağlıklı ürün elde etmek sağlıklı ve kaliteli yem tüketilmesi ile sağlanmaktadır. Günümüzde mevcut üretim alanlarının istenilen seviyede olmaması, yanlış toprak işleme uygulamaları gibi daha birçok problem organik yem bitkileri yetiştiriciliğinin önünde bir engel teşkil etmektedir. Bu makalede Dünyada ve Türkiye’de yetiştiriciliğin mevcut durumu, eksiklikleri ve bunlara getirilen çözüm önerileri belirtilmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofAlınteri Zirai Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımsal Ekonomi ve Politikaen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBitki Bilimlerien_US
dc.subjectZiraat, Toprak Bilimien_US
dc.subjectMühendislik, Denizen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleProblems Face to Organic Forage Plant Improvement and Their Recommended Solutionsen_US
dc.title.alternativeOrganik Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Sorunları ve Çözüm Önerilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.description.wospublicationidWOS:000457209600016en_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume33en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage113en_US
dc.contributor.institutionauthorOkcu, Melih
dc.identifier.doi10.28955/alinterizbd.368352
dc.identifier.endpage117en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster