Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorLacın, Ekrem
dc.contributor.authorÇoban, Ömer
dc.contributor.authorAksu, Muhammed İrfan
dc.contributor.authorÇoban, Nilüfer
dc.contributor.authorDaş, Hüseyin
dc.date.accessioned2014-09-17T07:10:56Z
dc.date.available2014-09-17T07:10:56Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/398
dc.description.abstractBu araştırma altlıklı yer sistemi (FBG) ve kafeste (CBG) yapılan etlik piliç yetiştiriciliğinin besi performansı, kesim, karkas ve bazı karkas kalite parametrelerinin karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Hayvan materyali olarak 90 adet bir günlük Ross-308 erkek broyler civciv kullanılmıştır. CBG grubunda etlik piliçler deneme sonuna kadar bulundukları kafeste, FBG grubunda ise 7. günden deneme sona kadar altlıklı yer sisteminde barındırılmıştır. CBG ve FBG gruplarında 0,083 m2/broyler yoğunluğunda stoklama yapılmıştır. FBG ve CBG gruplarında canlı ağırlık ve kümülatif canlı ağırlık değerleri arasındaki farklılığın istatistiksel olarak çok önemli (P<0,01) olduğu saptanmıştır. Deneme sonu canlı ağırlık değerleri ile ortalama canlı ağırlık artışları FBG ve CBG gruplarında sarasıyla 2530 ve 2046 g ile 2389,16 ve 1904,77 g olarak tespit edilmiştir. Deneme sonu kümülatif yemden yararlanma değerleri FBG ve CBG gruplarında sırayla 1.82 ve 1.88 olarak bulunmuş ve aralarındaki farklılığın istatistiksel olarak önemsiz (P>0,05) olduğu tespit edilmiştir. Sıcak ve soğuk karkas randımanı ile boyun, kanat, but ve kuyruk oranlarına ait değerler FBG ve CBG grupları arasında istatistiksel olarak farklılığın olmadığı (P>0,05), göğüs oranına ait değerler bakımından ise önemli (P<0,05) farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Muamele grupları arasında tüy, yenilmeyen organ ağırlıkları, taşlık, karaciğer ve ayak oranlarına ait değerler arasındaki farklılığın istatistiksel olarak önemsiz (P>0,05) olduğu, kan, baş ve kalp oranlarına ait değerler arasındaki farklılığın ise çok önemli (P<0,01) olduğu saptanmıştır. Göğüs etinden elde edilen L*, b* ve C* değerlerinin ve but etinden elde edilen L*, a*, b* ve C* değerleri bakımından muamele grupları arasında önemli farklılıkların olduğu tespit edilmiştir. FBG ve CBG gruplarında göğüs etinden elde edilen pH değerleri arasındaki farklılığın istatistiksel olarak çok önemli (P<0,01) olduğu, TBARS değerleri arasındaki farklılığın ise önemsiz (P>0,05) olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherUluslar Arası Türk Ve Akraba Toplulukları Zootekni Kongresien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectBroyleren_US
dc.subjectBesi Performansıen_US
dc.subjectYetiştirme Metotlarıen_US
dc.subjectKarkas.en_US
dc.titleFarklı Yetiştirme Metotlarının Etlik Piliçlerde Besi Performansı, Kesim, Karkas ve Bazı Et Kalite Parametreleri Üzerine Etkisien_US
dc.typepresentationen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorLacın, Ekrem


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster