Ara
Toplam kayıt 15, listelenen: 1-10
The effect of environmentally-friendly practices on hotel customers: The case of Trabzon, Turkey
(GOBIERNO CANARIAS, 2022)
The goal of this study is to find out how green product quality, green hotel image, green customer satisfaction, and green customer loyalty are interconnected. Customers staying in green hotels in Trabzon make up the ...
Double-edged perspectives on service robots: working with robots and robots' future career impacts
(ROUTLEDGE JOURNALS, TAYLOR & FRANCIS LTD, 2022)
This study investigates the perspectives of undergraduate tourism and hospitality students on working with robots and the influence of the widespread use of robots on future careers. Accordingly, interviews were conducted ...
Thoughts of City Hotels as regards Outsourcing Strategies
(Turizm & Araştırma Dergisi, 2013-07)
Abstract Depending on the speed of increasing competition, the desire of covering costumers’ demands and expectations, hence providing pleasure, has led businesses to use some management strategies in their activities. ...
Kaynak Avantajı Kuramı Üzerine Kavramsal Bir Bakış
(İşletme ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2010)
İşletmelerin bir yandan varlıklarını sürdürebilmeleri için kaynakları ile kendilerini finanse etmeleri diğer yandan tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini düşünerek onlara en düşük maliyetle en yüksek değerde ürünler ve ...
AKADEMİSYENLERİN TURİZM VE REKREASYON İLİŞKİSİNE BAKIŞ AÇILARI
(2015)
Turizm ve rekreasyon ilişkisi, mutlu olma, eğlenme, boş zaman, hoşlanma gibi kavramların sık sık birlikte ve ortak kullanılması nedeniyle çoğu zaman bu iki kavramın birbirinin yerine kullanılması sonucunu doğurmaktadır ...
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ GASTRONOMİK UNSURLARININ GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
(2017)
Yemek ve kültür başlıklarının kesiştikleri noktada başlayan gastronomi kavramı; şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin turizm pazarlamalarında avantaj sağlayan yeni bir turizm alanının gelişmesine kaynak sağlamıştır. Sahip ...
GASTRONOMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR,
(DETAY YAYINCILIK, 2017)
[Abstract Not Available]
Otel İşletmelerinin Büyüklüklerine Göre Stratejik Yönetim Ve Araçlarını Uygulama Anlayışları Üzerine Bir Araştırma
(2014)
Bu çalışmanın temel amacı, Ankara’daki otel işletmelerinin büyüklüklerine (yıldızlarına) göre stratejik yönetim ve araçlarını uygulama anlayışlarında farklılaşma olup olmadığını belirlemektir. Ayrıca bu çalışmada otel ...
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Bölüm adı:(Turizm Rehberliği Eğitim Sürecinde Uzmanlaşma: Gastrorehberlik)
(2018)
[Abstract Not Available]
TURİZM İŞLETMELERİNDE DİĞER MALİYETLERİN KONTROLÜ
(Detay Yayıncılık, 2016)
[Abstract Not Available]