Konu "Gıda Bilimi ve Teknolojisi" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 24, listelenen: 1-20
-
Adaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin Belirlenmesi
(2019)Bu çalışmanın amacı yüzey yanıt metodu kullanılarak optimize edilmiş, adaçayı tohumu (Salvia officinalis L.) unu ile zenginleştirilmiş mısır cipslerinin 120 gün boyunca (0-40-80. ve 120. günlerde) depolama özelliklerin ... -
Analysis of a Random Zeeman Heartbeat Model with Differential Transformation Method
(2019)In this paper, the differential transformation method is used to examine the random Zeeman Heartbeat Model. Some of the parameters and the initial conditions of the model are taken as random variables with Beta and Normal ... -
Antidiabetic Potential: Effect of Resorcinol on ?-Glycosidase and ?-Amylase Enzymes
(2018)The vast majority of the carbohydrates in the biomolecule class are formed by photosynthesis using sunlight. One of the important enzymes in this class is ?-glycosidase. This enzyme converts complex carbohydrates to ... -
Bazı Pamuk Çeşitlerinin (Gossypium hirsitum L.) Çiğitlerinin Kimyasal Kompozisyonu in vitro Gaz Üretimi
(2017)Çalışmanın amacı farklı çeşitlere ait pamuk çiğitlerinin besin madde içeriklerini belirlemektir. Bu amaçla; beş pamuk çeşidinin (Gossupolsuz 86, Lifsiz, Suregrov 125, Stoneville 453 ve Nazilli) çiğitlerinin kimyasal ... -
CHANGES IN FATTY ACID COMPOSITION OF HAZELNUT DURING FRUIT DEVELOPMENT
(2016)Fındık oleik asit gibi tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Fındığın yağ asidi kompozisyonusağlık yararları nedeniyle önem kazanmıştır. Bu çalışmanın amacı, meyve gelişimi sırasında Türk fındıkçeşitlerinde yağ ... -
Determining the Factors Affecting Farmers' Decision on Organic Livestock
(2016)Çalışmada, üreticilerin organik hayvancılık yapma kararları üzerine etki eden faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda organik hayvancılığa yönelik önemli projelerden birinin uygulandığı Gümüşhane ili çalışma ... -
Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
(2012)Fırıncılık ürünleri pazarında dondurulmuş hamur kullanımı ve dondurulmuş ürünlere olan talep tüm dünyada giderek artmaktadır. Tüketici ihtiyaç ve eğilimleri zaman içinde değişiklikler gösterse de, fırıncılık ürünleri satın ... -
Edible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetables
(2018)Different preservation and packing techniques are applied to maintain quality and safety during food transportation and storage. Changing in world and increasing consumer demands led to new techniques and procedures in ... -
EKŞİ HAMUR FERMANTASYONUNUN EKMEĞİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE BİYOYARARLANIMI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
(2016)Ekşi hamur çok uzun yıllardır ekmek üretiminde kullanılmakta olup, ekmeğin kalitesini ve raf ömrünüolumlu yönde etkileyen geleneksel bir üründür. Un, su ve ortamdan gelen mikroorganizmaların etkisiylehamurun doğal fermantasyona ... -
ENHANCEMENT OF BIOAVAILABLE MICRONUTRIENTS AND REDUCTION OF ANTINUTRIENTS IN FOODS WITH SOME PROCESSES
(2018)The most of plant foods, nuts and cereals contain antinutrient compounds. They reduce to mineral bioavailability and protein absorption of foods thanks to their chelating properties. They causes to micronutrient malnutrition ... -
Gümüşhane İlinde Tıbbi la Kullanılan Atkuyruğu (Equisetum arvense) Bitkisinin Bazı Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi#
(2017)Bu çalışmada, Gümüşhane ilinde halk tarafından farklı tıbbi amaçlarla kullanılmakta olan atkuyruğu (Equisetum arvense) bitkisinin farklı polariteye sahip çözücülerle elde edilmiş ekstrelerinin toplam fenolik miktarı, ... -
Gümüşhane İlindeki Bazı Hazır Gıda Restoranlarından Alınan Parmak Patates Kızartmaların Fizikokimyasal ve Yağ Asitleri İçeriği ile Duyusal Karakteristikleri Açısından İncelenmesi
(2018)Bu çalışmanın amacı, Gümüşhane şehrindeki hazır gıda (fast food) restoranlarında satılan patates (parmak) kızartmaların insan sağlığına etki eden bazı içeriklerini istatistiksel olarak incelemektir. Bu kapsamda 5 firmadan ... -
Gümüşhane yöresinde yetiştirilen bazı standart ve mahalli elma (Malus communis L.) çeşitlerinin pomolojik özellikleri
(2015)Çalışma, Gümüşhane merkez ilçede yetişen bazı standart ve mahalli elma çeşitlerinin pomolojik özelliklerini belirlemek amacıyla 2011–2012 yılları arasında yürütülmüştür. Çalışmada meyvelerin pomolojik özelliklerinden; meyve ... -
Gıda Endüstrisi Yan Ürünleri Kullanımıyla Cips Üretimine Yeni Bir Yaklaşım: Zenginleştirilmiş Gluten Cipsi
(2016)Değişen yaşam koşullarıyla birlikte kişilerin hızlı ve hazır yemek tüketimi çerez tip gıdalara yönelimi de beraberinde getirmiştir. Cips türü ürünler, çerez tip gıdalar içerisinde en büyük paya sahip olup, sektörün en ... -
Investigation of Antibiotic Resistance Genes and Class 1 Integron in Multi-Drug Resistant P. aeruginosa and E. coli Strains
(2018)P. aeruginosa and E. coli are resistant to many antibiotics, so the treatment of infections of these pathogens has become difficult. Therefore, searching for the presence of antibiotic resistance genes in clinical isolates ... -
KOMAGATAEIBACTER HANSENII GA2016 İLE BAKTERİYEL SELÜLOZ ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU
(2017)Selüloz, glikopiranoz birimlerinin ?-1,4 bağları ile bağlanması ile oluşan ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Çeşitli mikroorganizmalardan biyosentez yolu ile elde edilen selüloza bakteriyel selüloz (BS) adı ... -
Memecik zeytinyağlarının biyokimyasal karakterizasyonu
(2011)Zeytinyağı kalitesi botanik ve coğrafi orijin ile ilişkili olduğundan zeytinyağının çeşit ve bölgesel karakterizasyonu önem kazanmıştır. Bu çalışmada, ülkemizin ekonomik açıdan en önemli zeytinyağlarından birisi olan Memecik ... -
Organic Agriculture Potential of Eastern Black Sea Region
(2019)Mankind caused a lot of harm to their environment unintentionally during agriculture. Thus nowadays production techniques that are compatible with nature, making the right use of the resources, targeting sustainable ... -
Problems Face to Organic Forage Plant Improvement and Their Recommended Solutions
(2018)As the world’s population increases tremendously, mankind harmed the environment by applying different techniques to be able to close the deficit for food and consequently this resulted in the questioning of the effects ... -
Saccharomyces boulardii'nin Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
(2014)İçerdikleri yararlı mikroorganizmalar sayesinde fermente süt ürünleri fonksiyonel gıdalar arasında önemli bir yere sahiptirler. Ticari amaçla kullanılabilen probiyotik bir maya olan Saccharomyces boulardii'nin probiyotik ...