Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Yoğuşmalı Isı Geri Kazanım Cihazlarının Tasarımına Çiğlenme Noktası Sıcaklıklarının Etkisinin Yakıt Tiplerine Göre Araştırılması
(2021)
Bu çalışmada Türkiye’deki farklı şehirler ile kömür, fuel-oil, doğalgaz, LPG ve odun gibi yakıt tipleri için baca gazındaki su ve sülfürik asit buharlarının çiğlenme noktası sıcaklıkları incelenmiştir. Baca gazındaki su ...
NiTi alaşımının mikro ark oksidasyon sonrası in-vitro özelliklerinin araştırılması
(2021)
Malzeme biliminin diğer alanlarda olduğu gibi tıp bilimine entegre olmasıyla biyomalzemelerin de çeşitliliği, gelişimi ve kullanım alanları artmaktadır. Bu çeşitlilik içerisinde yer bulan biyomalzemelerden biride NiTi ...
Dindarlığın Helal Gıda Satın Alma Niyeti Üzerindeki Etkisinde Helal Gıdaya Yönelik Bilgi ve Helal Gıdaya Verilen Önemin Aracılık Rollerinin İncelenmesi
(2021)
Bu çalışmada tüketicilerin dindarlığının helal gıda satın alma niyetleri üzerindeki etkisi ve bu ilişkide helal gıdaya yönelik bilgi ve helal gıdaya verilen önemin aracılık rollerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Elde ...
Türkiye’de Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Döviz Kuru Oynaklıkları Arasındaki İlişkiler: Simetrik ve Asimetrik Nedensellik Analizi (2001:M1-2020:M2)
(2021)
Bu çalışmanın amacı 1980 sonrası dönemde liberal politikaları benimseyen Türkiye’deki Doğrudan Yabancı Yatırımlar (DYY) ile döviz kuru oynaklığı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışmada 2001:M1-2020:M2 dönemi aylık ...
Artvin Şavşat Yöresi Propolisinin Farklı Sıcaklıklarda Hazırlanan PBS’li Ekstraktlarının Antioksidan Özelliklerinin ve Eritrosit Hemoliz İnhibisyonu Üzerine Etkisinin Araştırılması
(2021)
Geleneksel tıpta yüzyıllardır tüm dünyada kullanılan propolis, bal arılarının bitkilerin tomurcuklarını ve polen tanelerini salgıladıkları enzimlerle karıştırıp elde ettikleri kompleks içeriğe sahip reçinemsi doğal bir ...