Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Yüksek kül, protein ve karbonhidrat içeriğine sahip olan ve günlük diyetin yaklaşık % 70'ini oluşturan tahıl ve baklagiller, fitik asit başta olmak üzere çeşitli antinutrient (beslenme karşıtı) bileşikleri yapılarında doğal ...
Gümüşhane ve Trabzon yöresinde yetişen cevizlerin (Juglans regia L.) mineral element ve ağır metal içerikleriyle bazı besinsel öğeler açısından karşılaştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, Gümüşhane ve Trabzon yöresinde yetişen cevizlerin mineral element, ağır metal ve bazı temel besin öğelerinin analizleri yapıldı. Elde edilen sonuçlar hem birbirleriyle hem de literatürdeki bazı çalışmalarla ...
Kocayemiş (Arbutus unedo L.) meyvesinden üretilen pestilin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada kocayemiş meyvesi farklı nişasta konsantrasyonları (%5,%8) ve farklı kurutma metotları (etüvde 60 ?C ve 80 ?C, mikrodalga ve geleneksel kurutma) uygulanarak üretilen pestillerin fiziksel, kimyasal ve duyusal ...
Polen, propolis ve nohut ilavesiyle üretilen organik kestane balı sirkelerinin fiziksel, kimyasal ve biyoaktif bileşenlerinin tespiti
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma, Organik kestane balına farklı oranlarda ekmek mayası, propolis, polen, elma sirkesi, nohut ilave edilerek yüzey kültür yöntemi ile üretilen 11 çeşit bal sirkesinin bazı fiziksel, kimyasal ve biyoaktif özelliklerinin ...
Karayemiş (Prunus laurocerasus L. ) meyvesinin bazı kalite özellikleri üzerine farklı yenilebilir kaplamaların etkisi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada karayemiş meyvesi kazeinat, SemperfreshTM, lesitin olmak üzere 3 farklı yenilebilir kaplama ile kaplanmıştır. 0, 5, 10 ve 15. günler olmak üzere kaplanmamış örnek ile kıyaslanarak ağırlık kaybı, pH, suda çözünür ...