Yazar "Üçüncü, Osman" için Tez Koleksiyonu listeleme
-
Ayı üzümü (Vaccinium arctostaphylos)'nün gıda renklendiricisi olarak kullanımı
Girgin, Serpil (Gümüşhane Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde doğal olarak yetişen ayı üzümü (Vaccinium arctostaphylos L.) antosiyaninlerinin demir ile şelatlanıp püskürtmeli kurutucuda enkapsülasyonu ile mavi/mor doğal gıda boyası ... -
Çay fabrikalarında ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanabilirliği
Dilek, Cemal (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Çay fabrikaları, arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte çay üretiminin daha kaliteli ve güvenli yapılması için verdikleri hizmetleri bir sisteme ve standarda göre yapmaya başlamışlardır. Fabrika sahiplerinin günümüz ... -
Et işleme tesisinde gıda güvenliği yönetim sisteminin(ISO 22000) uygulanması
Bülbül, Adem (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Bu tez çalışmasında, Trabzon ili Akçaabat ilçesi Şinik Organize Sanayi bölgesinde bulunan Akçasaray Et İşleme tesisinde gıda güvenliği yönetim sistemi (ISO 22000) planlanmış ve uygulanmıştır. Uygulanan bu sistemde (ISO ... -
Gümüşhane yöresi çiçek ballarının kalite özellikleri ve antioksidan aktiviteleri
Kul, Merve Kalafat (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Bal; bitki nektarlarının canlı kısımlarının salgılarından veya bitkilerin canlı kısımları üzerinde yaşayan bitki emici böceklerin salgılarının bal arısı tarafından toplandıktan sonra kendine özgü maddelerle birleştirilerek ... -
Lignoselülozik gıda atıklarından HMF üretimi
Muslu, Ayşe (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, ülkemizde daha çok yakacak ve/veya hayvan yemi olarak kullanılan lignoselülozik gıda atıkları olan fındık kabuğu ve çay atıklarından Hidroksimetil Furfural(HMF) elde edilmesi amaçlanmıştır. Ham selüloz, fındık ... -
Rize yöresinde elde edilen kaya balının fizikokimyasal ve biyolojik özelliklerinin kestane ve çiçek balları ile karşılaştırılması
Karamehmet, Hüsna (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Çalışmamızın temelini; doğada serbest halde (bir kovana bağlı olmayan) bulunan arıların doğal ortamlarında, kayaların arasına koloni kurarak yaptıkları bir bal türü olan kaya balının kalite ve biyolojik özelliklerinin diğer ...