Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Rodamin 6G Boyarmaddesinin Pirinç Kabukları Üzerine Adsorpsiyonu
(Dumlupınar Üniversitesi, Fen-Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2009)
[Abstract Not Available]
MANYETO REOLOJİK EPDM VE NR SENTETİKKAUÇUKLARIN İZOTROP VE ANİZOTROP DURUMDAMEKANİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
(15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu, 2014)
Ferromanyetik toz partikülleri, manyetik alana duyarlılıklarından dolayı günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu tozların matris malzemeleri ile birleşimlerinden elde edilen kompozit MRE malzemeler bir tür akıllı ...
MANYETO REOLOJİK ETİLEN PROPİLEN DİEN MONOMER VE DOĞAL KAUÇUK TÜRÜ SENTETİK KAUÇUKLARIN İZOTROP VE ANİZOTROP DURUMDA MEKANİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
(Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2015)
Manyeto-reolojik (MR) malzemeler dış manyetik alan uygulamalarıyla tersinir ve hızlı bir şekilde kontrol edilebilen reolojik özelliklere sahip akıllı(smart) malzeme sınıfındandır. Gelişen teknoloji koşulları göz önüne ...
Kefir: Bileşimi, üretimi, probiyotik ve terapötik özellikleri
(Akademik Gıda, 2012)
[Abstract Not Available]
Türkiye’de Üretilen Organik ve Konvansiyonel Sütlerin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada Türkiye’de üretilen konvansiyonel ve organik çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal özellikleri, yağ asitleri kompozisyonu ve antioksidan kapasitesi üzerine çiftlik üretim tipinin (konvansiyonel ve organik) ve süt ...
Kivi İlaveli Dondurmaların Bazı Fizikokimyasal, Reolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada farklı oranlarda (%4, %8, %12, %16 ve %20) kivi meyvesi ilave edilerek üretilen dondurmaların bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Kivi oranının artması ile dondurma ...
Kara Dut (Morus nigra L.) Bitkisinin In Vitro Çoğaltımı
(2013)
Karadutun (Morus nigra L.) doku kültürü ile çoğaltılabilme imkanlarını belirlemek amacıyla yapılan bu çalışmada, erişkin ağaçların obur dallarından alınan nodal eksplantlardan çoklu sürgün teşvikini sağlamaya yönelik etkili ...
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dısı Uygulamalarda Kullanımı
(2018)
Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin β-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak
bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ...
Süt Serum Proteinleri ve Türevlerinin Biyolojik ve Fizyolojik Aktiviteleri
(2010)
Süt proteinlerine, kalp-damar rahatsızlıkları, tip II diyabet ve obezite gibi beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan
hastalıkların görülme riskinin azaltılmasında veya önlenmesinde potansiyel fonksiyonel gıda bileşenleri ...