Ara
Toplam kayıt 52, listelenen: 1-10
Kızılırmak Deltasında Organik Çeltik Tarımı
(Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2012)
Kızılırmak Deltasında doğal hayatın ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliği, pestisit kirliliğine neden olan mevcut çeltik üretim sistemine alternatif olabilecek organik tarım sistemlerinin geliştirilmesi ile ...
Samsun Koşullarında Bazı İki Sıralı Arpa (Hordeum vulgare conv.distichon) Genotiplerinde Tane Verimi ile Başlıca Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi ve Stabilite Analizi
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tarım Bilimleri Dergisi (YYÜ TAR BİL DERG), 2014)
Bu araştırmada, Samsun koşullarında 19 iki sıralı arpa genotipinin tane verimi, başlıca tarımsal özellikleri ve verim stabilitesi incelenmiştir. Denemeler tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak 2002-2005 ...
Rodamin 6G Boyarmaddesinin Pirinç Kabukları Üzerine Adsorpsiyonu
(Dumlupınar Üniversitesi, Fen-Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2009)
[Abstract Not Available]
SAMSUN EKOLOJİK KOŞULLARINA UYGUN ARPA (Hordeum vulgare L.)
(OMÜ. Ziraat Fakültesi Dergisi, 2005)
Bu araştırma, Samsun ekolojik koşullarına uygun arpa çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla, 2001-02 ve 2002-03 yılları arasında, Bafra ve Kurupelit’te tesadüf blokları deneme deseninde 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ...
Samsun İlinde Arpa Üretim Potansiyeli
(Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED), 2014)
Gıda ve yem sanayinin temel ham maddelerinden biri olan arpa, dünya ve ülkemiz tarımında önemli bir tahıl cinsidir. Dünyada beslenme sorunu her geçen gün hızla artmaktadır. Bu sorunun çözümü için birbirinden oldukça farklı ...
İlkokul 1.sınıf öğrencilerinin sosyal becerilerinin çeşitli değişkenlere göre incelenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 2018)
Bu araştırmanın amacı ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin sosyal becerilerini çeşitli değişkenlere göre incelemektir. Araştırma, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin sosyal becerilerini hangi değişkenlerin etkilediğini ...
DOĞAL VE KİMYASAL EMPRENYE MADDELERİ İLE EMPRENYE EDİLEN SEDİR (Cedrus libani A.Rich.) ODUNUNUN DİRENÇ ÖZELLİKLERİNİN TESPİTİ
(İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 2017)
Ahşap malzemenin daha uzun ömürlü olması istenildiğinde çoğu zaman koruyucu maddelerle kaplanarak veya emprenye edilerek sağlanmaktadır. Bu nedenle, bu çalışmada, sedir odununun doğal ve kimyasal emprenye maddeleri ile ...
Toprakkale Kasabası'nın ( Osmaniye) Kuruluş ve Gelişimi
(2017-09-17)
[Abstract Not Available]
Kefir: Bileşimi, üretimi, probiyotik ve terapötik özellikleri
(Akademik Gıda, 2012)
[Abstract Not Available]
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Ortoborik Asit) İlavesinin Yumurta Kabuk Kalitesi ve Tibia Biyomekaniği Parametreleri ile Serum, Kabuk ve Tibia Mineral Konsantrasyonları Üzerine Etkisi
(Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2018-04-25)
Yumurtacı tavuk rasyonlarına farklı seviyelerde Bor (B) ilavesinin yumurta kabuk kalitesi ve tibia biyomekaniği parametreleri ile serum, kabuk ve tibia mineral konsantrasyonları üzerine etkilerini belirlemek amacıyla ...