Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Türkiye'de endemik olarak yetişen Kaz dağı çayının (Sideritis trojana bornm.) antioksidan, antimikrobiyal aktivitelerinin ve mineral içeriğinin araştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2017)
Türkiye'de yetişen bitkiler arasında Sideritis cinsi, %78'lik bir endemizm oranı ile en çok endemizme sahip olan cinslerden biridir. Bu türlerin halk arasında ağrı kesici, antiromatizmal, antimikrobiyal ve sindirimi ...
Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmanın amacı nohut mayasını toz formda üretmek, instant aktif kuru maya ile birlikte ekmek formülasyonundaki miktarını optimize etmek, bazı kalite parametrelerini değerlendirerek ekmek üretimindeki kullanım olanaklarını ...
Ayı üzümü (Vaccinium arctostaphylos)'nün gıda renklendiricisi olarak kullanımı
(Gümüşhane Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde doğal olarak yetişen ayı üzümü (Vaccinium arctostaphylos L.) antosiyaninlerinin demir ile şelatlanıp püskürtmeli kurutucuda enkapsülasyonu ile mavi/mor doğal gıda boyası ...