Ara
Toplam kayıt 37, listelenen: 1-10
Kırmızı pancarın dondurma üretiminde kullanım imkânları üzerine bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, kırmızı pancar (Beta vulgaris L.) kullanılarak, başta çocuklar ve diyabet hastaları olmak üzere her tüketicinin beğenebileceği, kırmızı pancarın tatlılığından dolayı şeker oranı azaltılmış, besin değeri yüksek, ...
Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Yüksek kül, protein ve karbonhidrat içeriğine sahip olan ve günlük diyetin yaklaşık % 70'ini oluşturan tahıl ve baklagiller, fitik asit başta olmak üzere çeşitli antinutrient (beslenme karşıtı) bileşikleri yapılarında doğal ...
Farklı unlar kullanılarak hazırlanan pestillerin fizikokimyasal, biyoaktif, reolojik ve duyusal özellikleri ile optimizasyonun belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, buğday, mısır ve patates unları ile zenginleştirilmiş, yüksek duyusal kabul görmüş, düşük HMF içerikli ve daha yumuşak pestil üretilmiştir ve bu amaç için buğday, mısır ve patates unları farklı konsantrasyonlarda ...
Gümüşhane yöresi çiçek ballarının kalite özellikleri ve antioksidan aktiviteleri
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Bal; bitki nektarlarının canlı kısımlarının salgılarından veya bitkilerin canlı kısımları üzerinde yaşayan bitki emici böceklerin salgılarının bal arısı tarafından toplandıktan sonra kendine özgü maddelerle birleştirilerek ...
Enterobacterıaceae analizi için tempo cihazı ile klasik metodun karşılaştırılması: Metot verifikasyonu ve ölçüm belirsizliği hesaplamaları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, ISO 21528-2 standardının kullanıldığı klasik yöntem ve TEMPO hızlı test yöntemi olmak üzere iki farklı metotla çalışılarak Enterobacteriaceae analizi için metotların karşılaştırılması yapıldı. Hızlı test ...
Gıdalarda erüsik asidin eş zamanlı GC-MS /FID tayini için metot geliştirme ve validasyon çalışmaları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Omega-9 yağları olarak da bilinen Erüsik Asit oranının gıdalarda yüksek olması bazı sağlık risklerini ortaya çıkardığı düşünülmektedir. Literatür de Erüsik Asit seviyelerine maruz kalan insanların kalp damar rahatsızlıkları ...
İnternet üzerinden satışa sunulan el yapımı kabuklu kuruyemiş ezmelerininin HPLC-FLD dedektörü kullanılarak aflatoksin düzeylerinin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
İnsanlarda ve hayvanlarda kanserojenik etki ve daha birçok sağlık sorununa neden olan Aflatoksinlerin; Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliğinde kabuklu yemişler ve bunları içeren ürünlerde bulunabilecek Aflatoksin B1 ...
Mor buğday unundan derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağının araştırılması
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)
Bu çalışma, yüksek besin değerlerine sahip olan mor buğday unundan (MBU) derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağını araştırmak için yapılmıştır. Bu kapsamda mor buğday unu ve ekmeklik buğday unundan, yanıt ...
Gümüşhane'de doğrudan tüketime sunulan çiğ sütlerin bazıfiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada Gümüşhane ve ilçelerinden (Kelkit, Şiran, Torul, Kürtün ve Köse) mart, nisan ve mayıs aylarında üreticiden doğrudan tüketiciye satılan çiğ sütlerin pH, asitlik, kurumadde, yağsız kurumadde, yağ, yoğunluk, ...
Doğal kaynaklardan erusik asit metil esterinin analitik standart olarak üretimi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Erusik asit 22 karbonlu, dallanmamış, omega 9 pozisyonunda tek bir çift bağ içeren tekli doymamış bir yağ asididir. Erusik asit kolza, hardal veşebboy tohumlarının toplam yağ içeriğinin %30-60'nı, latin çiçeği tohumununtoplam ...