Ara
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-10
Kültür turizmi kapsamında unutulmaz turizm deneyiminin müşteri memnuniyetine ve davranışsal niyete etkisi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
21. yüzyılda küresel turizm pazarındaki değişim ve yeniliklerin hızlı bir şekilde yaşanması işletmelerin bu yeniliklere ayak uydurmasını gerektirmekle birlikte turizm işletmelerinin rekabet edebilir olmalarını daha da ...
Yemek renklerinin insanların algıları ve tercihleri üzerindeki etkisi: Kültürlerarası bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)
Yemekler lezzet, koku, ısı vb. özellikleriyle insanları etkilemekte, bazı yemekler insanlara çekici gelirken bazıları itici gelmektedir. Yemeklerin insanların tercihlerini şekillendiren önemli özelliklerinden biri de ...
Kürtün ilçesinin ekoturizm potansiyeli, Gümüşhane
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
Kürtün ilçesi, Doğu Karadeniz Bölümü'nde, Gümüşhane iline bağlı bulunmaktadır. Bu araştırmada çalışma alanı olarak Kürtün ilçesi seçilmiş olup esas olarak ilçenin eko turizm potansiyeli incelenmiştir. Kürtün, Torul ilçesine ...
Turizm sektöründe sosyal medya dolandırıcılığına yönelik algıların değerlendirilmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Ülkeler, şehirler ve işletmeler için önemli bir ekonomik faaliyet olarak görülen turizm, teknolojik gelişmelerden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu çerçevede çoğunlukla teknolojik gelişmelerin turizm sektörüne katkısından ...
Yeşil Yol Projesinin Trabzon yaylaları üzerine etkileri
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Türklerde yaylacılık faaliyeti Orta Asya'dan beri devam etmektedir. Bu faaliyet Anadolu'da genel olarak havaların ısınmaya başladığı nisan ayı sonu itibariyle başlamakta, sonbaharın sonlarına kadar devam etmektedir. ...
Gastronomi turizmi kapsamında Türkiye'nin vegan, vejetaryen, pesketaryen yöresel yemekleri
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Yemek, tarih boyunca insanların sosyal yaşamında önemli konular arasında yer almıştır. Yemek, bir kültürün yeme alışkanlıklarının, tarihinin ve insanların bir yansımasıdır. Aynı zamanda yemek, insan yaşamını sürdürmek için ...
Uzungöl bölgesinde sürdürülebilir turizm gelişimi: Sürdürülebilir turizm göstergeleri bağlamında nitel bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Trabzon ili Çaykara ilçesine bağlı bulunan Uzungöl, günümüzde önemli bir turizm destinasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzungöl, turizm faaliyetlerinin 35-40 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyük artış gösterdiği bir ...
Mikro kültür destinasyonlarında pazarlama sorunları ve çözüm önerileri: Birecik örneği
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)
Bulunduğumuz yüzyılda turizm, ülkelerin ekonomik göstergeleri açısından büyük önem arz etmektedir. Birçok ekonomik unsur içerisinde turizme ayrı bir önem verilmekte ve bölgeler turizm alanında birbirleriyle rekabete ...
Somut olmayan kültürel mirasların yaratıcı turizm kapsamında değerlendirilmesi, ince ekmek yapımı ve paylaşımı geleneği, Erzurum örneği
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)
Turizm sektörü sosyal, siyasal, teknolojik, toplumsal ve ekonomik gelişmelerden etkilenen bir sektördür. Etkilendiği bu gelişmeler ile beraber ilerleme göstermesiyle birlikte turizm türlerinde ve turizm tercihlerinde de ...
Turizm işletmelerinde mantar yönetim yaklaşımı ve örgütsel bağlılığın değerlendirilmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)
Mantar yönetim yaklaşımı (Mushroom Management) özellikle son zamanlarda literatürde yeni yeni bahsedilmekte olan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, yönetim literatüründe, yöneticilerin genellikle ellerindeki bilgi ve ...