Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkan, Onur Tolga
dc.contributor.authorVarlıbaş, Hülya
dc.contributor.authorÖz, Mehmet
dc.contributor.authorDeniz, İlhan
dc.date.accessioned2019-12-13T13:22:39Z
dc.date.available2019-12-13T13:22:39Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1303-2399
dc.identifier.issn1309-4181
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRRNE5qYzVPUT09
dc.description.abstractDoğu Karadeniz Bölgesi fiziksel ve farklı iklimsel özellikleri sebebiyle büyük bir genetik bitki çeşitliliğine sahiptir. Bu bitkiler, oksijen ve fotonların sebep olduğu oksidatif stresi önleyen potansiyel antioksidan kaynaklarıdır. Antioksidan bileşenlere ilgi son yıllarda artmıştır. Bunun sebebi, antioksidanlarca zengin gıdaların tüketme miktarı artırıldığında farklı dejeneretif hastalıklara yakalanma riskinin azaltılacağına inanılmasıdır. Bu çalışmada Doğu Karadeniz bölgesinde antioksidan kaynağı olarak kullanılabilecek ve ticareti yapılan 10 adet bitki seçilmiştir. Bu bitkilerin antioksidan aktiviteleri ile beraber potansiyel kullanım alanları incelenmiştir. Ayrıca antioksidan aktiviteye sebep olan bileşenler ile antioksidan tayin yöntemleri de tartışılmıştır.en_US
dc.description.abstractEastern Black Sea region has wide genetically plant diversity due to physical and different climatic characteristic. These plants, which are potential source of antioxidants, prevent the oxidative stres caused by oxygen and photons at the same time. Interest of antioxidant compound has been increased for last years. The reason of this, it is believed that an increased intake of food, which is rich in natural antioxidant, is associated with a lower risk of degenerative diseases. In this study, 10 plants, which are sources of antioxidant and marketable in Eastern Black Sea region, were chosen. Antioxidant activity and potentials use area of these plants were examined. Moreover, antioxidant compounds and determination of antioxidant activity methods were discussed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofKastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsAttribution 3.0 United States*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/*
dc.subjectAntioksidanten_US
dc.subjectDoğu Karedeniz Bölgesi Florasıen_US
dc.subjectFlavonoidleren_US
dc.subjectOdun Dışı Orman Ürünlerien_US
dc.titleAntioksidan analiz yöntemleri ve Doğu Karadeniz Bölgesinde antioksidan kaynağı olarak kullanılabilecek odun dışı bazı bitkisel ürünleren_US
dc.title.alternativeAntioxidant analysis methods and some non-wood forest plant products as sources of antioxidants in eastern black sea regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu, Ormancılık Bölümüen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage48en_US
dc.contributor.institutionauthorÖz, Mehmet
dc.identifier.endpage59en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

Attribution 3.0 United States
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: Attribution 3.0 United States