ORCID "0000-0001-9024-8525" Veterinerlik Bölümü Koleksiyonu için listeleme
-
Artemisia dracunculus L. alleviaties negative effects of stocking density in laying hens
Kaya, Hacer; Karaalp, Musa; Kaynar, Özgür; Tekçe, Emre; Aksakal, Vecihi; Bayram, Bahri (1st International Erciyes Agriculture, Animal & Food Sciences Conference, 2019-04-27)In the study was conducted to determine the effects of the addition of tarragon (Artemisia dracunculus L.) at different four levels to the laying hen diets (0, 1.2, 6 and 12 g/kg feed) housed in two different stocking ... -
Doğal Katkı Maddesi Olarak Sepiyolitin Hayvan Beslemede Kullanımı
Çıvracı, Sadık; Kaya, Hacer; Yalçın, Sakine (I. Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu, Bayburt, 2017-09-29)Bu çalışmanın amacı, düzenli endüstriyel koşullar altında sepiyolit kullanımının yumurta tavuğu yemleri için pelet kalitesi ve pelet üretim parametreleri üzerine etkisini belirlemektir. Denemede, kontrol ve deneme grubu ... -
The Effect Of Boron (Orthoboric Acid) Supplementation Into Diets Of Hens During Late Laying Period On Serum Lipid And Protein Profile
Kaya, Hacer; Macit, Muhlis (1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, 2018-04-27)This study was carried out to determine the effects of boron (orthoboric acid) addition into the diets of hens in the late laying period on performance, egg shell quality characteristics, some important egg yolk and serum ... -
The Effect of Boron (Orthoboric Acid) Supplementation Into Diets of Hens During Late Laying Period on Some Egg Yolk Parameters
Kaya, Hacer; Macit, Muhlis (2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET'17), 2017-09-23)This study was carried out to determine the effects of boron (ortoboric acid) addition into the diets of hens in the late laying period on some egg yolk parameters. Two hundred eighty eight Lohman commercial laying hens ... -
THE EFFETS OF BORON (ORTHOBORIC ACID) SUPPLEMENTATION ON MEAT PROTEIN AND LIPID PROFILES OF LAYING HENS
KAYNAR, ÖZGÜR; ARSLAN, HACER; MACİT, MUHLİS; YENİCE, GÜLER (Proceedings of the INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ANIMAL SCIENCE (ISAS) 2016, Belgrade, Serbia, 2016-11-25)Boron is a metalloid element from Group IIIA of the periodic table. The principal uses for boron compounds include industrial purposes. It is believed to be boron an essential nutrient and influences the concentrations or ... -
Importance of DDGS in Ruminant Nutrition
ÇIVRACI, SADIK; KAYA, HACER; SAKİNE, YALÇIN (1st International Agricultural Science Congress 2018 VAN, 2018-05-12)Increasing population and developing technology increase the energy demand of the world. Risk of exhaustion of existing energy sources and the harmfull effects of fossil fuels on the environment bring into prominence ... -
Improvement Possibilities of Some Nutritional and Sensory Properties of Organically Produced Laying Hen Eggs
KARAALP, MUSA; KAYA, HACER; AKSAKAL, VECİHİ (1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium 27-29 September 2017 Bayburt, 2017-09-29)[Abstract Not Available] -
Organik Olarak Açık Ahırda Yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca Danaların Performans Özellikleri
MACİT, MUHLİS; ARSLAN, HACER (Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2011-10-04)Araştırma, organik olarak açık ahırda yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca danalarının besi performans özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, 19 baş İsveç Kırmızısı ve 20 baş Siyah Alaca danası ... -
Organik Tarım Ve Hayvancılıkta Kayıt Tutma, Kayıt Formları, Organik Sistem Planlaması (Osp) Ve Birliklerin Yeniden Yapılandırılması - Sertifikasyon Uygulamaları Ders Kitabı
Haşimoğlu, Sümer; Karaalp, Musa; Ürüşan Altun, Hilal; Kaya, Hacer (Gündüz Ofset Matbaacılık, 2017-04-04)[Abstract Not Available] -
Some Nutrient Contents and Sensory Properties of Organic Broiler Chicken Meat
KAYA, HACER; KARAALP, MUSA (1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 2018-04-27)Consumer interest in alternative poultry products gradually increases. Reasons for consumers preference for these products is mainly due to their sensitivity to habits, product characteristics, animal welfare and environmental ... -
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Ortoborik Asit) İlavesinin Yumurta Kabuk Kalitesi ve Tibia Biyomekaniği Parametreleri ile Serum, Kabuk ve Tibia Mineral Konsantrasyonları Üzerine Etkisi
ARSLAN KAYA, HACER; MACİT, MUHLİS (Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2018-04-25)Yumurtacı tavuk rasyonlarına farklı seviyelerde Bor (B) ilavesinin yumurta kabuk kalitesi ve tibia biyomekaniği parametreleri ile serum, kabuk ve tibia mineral konsantrasyonları üzerine etkilerini belirlemek amacıyla ...