Başlık için Gıda İşleme Bölümü Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 17, listelenen: 10-17
-
Improving of cheese yield by using some functional food additives and ingredients
(ISNFF-TÜBİTAK MAM, 2014-10-15)[Abstract Not Available] -
Investigation of Yield and Quality Parameters of Some Local and Newly Registered Bread (hexaploid) Wheat (Triticum aestivum L.) Genotypes Under Rainfed Agricultural Conditions
(SPRINGER, 2022)Hexaploid bread wheat is an economically important crop grown worldwide. There is need to new breed cultivars to meet the needs of ever-growing populations. This study was carried out to determine the yield and quality ... -
Kivi İlaveli Dondurmaların Bazı Fizikokimyasal, Reolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2018)Bu çalışmada farklı oranlarda (%4, %8, %12, %16 ve %20) kivi meyvesi ilave edilerek üretilen dondurmaların bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Kivi oranının artması ile dondurma ... -
Preliminary investigations of ice creams for the determination of the physicochemical properties and aroma compounds by GC-MS produced from cow, sheep, goat, and buffalo milk
(M H SCHAPER GMBH CO KG, 2022)In the present study, four different ice creams were produced using cow, buffalo, goat, and sheep milk. The physicochemical, sensory properties and aroma profile analyzes of ice creams were carried out and the differences ... -
Prevalence and Comparing of Some Microbiological Properties, Somatic Cell Count and Antibiotic Residue of Organic and Conventional Raw Milk Produced in Turkey
(Korean Soc Food Science Animal Resources, 2017)The aim of this study was to investigate the effects of production systems and milk collection periods on the somatic cell count (SCC), some microbiological properties, total aerobic mesophilic bacteria (TAMB), coliform, ... -
Probiotic butter: Stability, free fatty acid composition and some quality parameters during refrigerated storage
(Elsevier Sci Ltd, 2015)This study was carried out to determine whether butter can be a carrier for probiotics by observing the survivability of selected probiotic strains during cold storage. The effects of using probiotic adjunct cultures ... -
Some additional fields in this record are shown in regional languages from the following databases
(INST TECNOLOGIA PARANA, 2022)Sunulan araştırmada yoğurt üretiminde beş farklı keten tohumu tozu (FSP) oranı (%0, %0,25, %0,50, %0,75 ve %1) kullanılmış ve örnekler buzdolabında (+4 derece) 28 gün boyunca saklanmıştır. C). Yoğurtların asitlik, pH, ... -
Türkiye’de Üretilen Organik ve Konvansiyonel Sütlerin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi
(2018)Bu çalışmada Türkiye’de üretilen konvansiyonel ve organik çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal özellikleri, yağ asitleri kompozisyonu ve antioksidan kapasitesi üzerine çiftlik üretim tipinin (konvansiyonel ve organik) ve süt ...