Yazar "Baltacı, Cemalettin" için listeleme
-
Hayvan Gübresinden Elde edilen Sıvı Solucan Gübresinin İz ve Besin Elementleri Açısından İncelenmesi
Sürdürülebilir tarımın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri kaliteli gübre teminin ve gübrelemenin uygulamasında karşılaşılan sorundur. Son yıllarda bir yandan doğal yöntemlerle elde edilen gübrenin miktarı ... -
Hindistan Cevizi Unu ile Zenginleştirilmiş Dut Pestillerinin Bazı Fizikokimyasal, Renk ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
Bu çalışmanın amacı farklı konsantrasyonlarda (0-2-4 ve 5 g/100g) Hindistan cevizi unu ile zenginleştirilmiş dut pestillerinin bazı fizikokimyasal, renk ve duyusal özelliklerini araştırmaktır. Zenginleştirilmiş herle ... -
Karayemiş (Prunus laurocerasus L) sirkesi üretimi, fiziksel, kimyasal ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Yılmaz, Kübra (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Sirke üretiminde hammadde önemli faktörlerden biridir. Karayemiş ise besin değeri yüksek, sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğundan bu çalışmada sirke üretiminde hammadde olarak kullanılmıştır. Literatürde karayemiş ... -
Polen, propolis ve nohut ilavesiyle üretilen organik kestane balı sirkelerinin fiziksel, kimyasal ve biyoaktif bileşenlerinin tespiti
Kobya, Havva Nur (Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Bu çalışma, Organik kestane balına farklı oranlarda ekmek mayası, propolis, polen, elma sirkesi, nohut ilave edilerek yüzey kültür yöntemi ile üretilen 11 çeşit bal sirkesinin bazı fiziksel, kimyasal ve biyoaktif özelliklerinin ... -
Preliminary investigations of ice creams for the determination of the physicochemical properties and aroma compounds by GC-MS produced from cow, sheep, goat, and buffalo milk
Gurmeric, Huseyin Ender; Urkek, Bayram; Sengul, Mustafa; Baltaci, Cemalettin (M H SCHAPER GMBH CO KG, 2022)In the present study, four different ice creams were produced using cow, buffalo, goat, and sheep milk. The physicochemical, sensory properties and aroma profile analyzes of ice creams were carried out and the differences ... -
Some physicochemical, color, bioactive and sensory properties of a pestil enriched with wheat, corn and potato flours: An optimization study based on simplex lattice mixture design
Yuksel, Ferhat; Baltacı, Cemalettin (AZTI-Tecnalia, 2022)In this study, a dried fruit roll up (pestil) was produced by using different concentrations of wheat, corn and potato flours. Simplex lattice mixture design technique was performed to determine the best flour mixture ... -
Validation of HPLC Method for the Determination of 5-hydroxymethylfurfural in Pestil, Köme, Jam, Marmalade And Pekmez
Baltacı, Cemalettin; Akşit, Zeynep (2016)T his study represents a high performance liquid chromatography (HPLC) method for the detection of 5-hydroxymethylfurfural in pestil, köme, jam and pekmez samples. The linearity, selectivity, decision limit, detection ... -
Yoğurt ve ayranda karboksimetil selülozun (CMC) kalitatif ve kantitatif tayini için analiz metotları geliştirilmesi ve metot validasyonu
Ergüney, Gülşen (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Karboksimetil selüloz (CMC), doğal selülozun kimyasal modifikasyonu ile elde edilen bir selüloz türevidir. CMC, genellikle organik bir ortam içinde monokloroasetat ya da bunun sodyum tuzu ile bir alkali selülozun reaksiyonu ...