Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşiv Sistemi
DSpace@Gümüşhane, Gümüşhane Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.
DSpace'teki Bölümler
Koleksiyonunu görmek istediğiniz bölümü seçiniz.
Yeni Eklenenler
-
Parfüm Reklamlarında Kadın ve Erkeklerin Cinsel Obje Olarak Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
(MAYIS 2019)ünümüz rekabet koşullarında firmalar tarafından ürünlerine ilişkin farkındalık yaratma çabasının bir uzantısı olarak başvurulan reklamlar, tüketicileri etkileme ve ikna etme araçlarının başında gelmektedir. ... -
Gümüşhane Üniversitesinin İl Ekonomisine Katkısı
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte Gümüşhane ili gözle görülür bir değişime sahne olmuştur. Bu değişimin rakamlarla ortaya konulması, özellikle üniversitenin paydaşları açısından önem arz etmektedir. ... -
Gümüşhane’de Yayla Turizmi (Sürdürülebilir Turizm Bakış Açısıyla)
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Gümüşhane ili yayla turizmi potansiyeli ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nin öne çıkan illeri arasındadır. Geçmişten günümüze yaylacılık geleneğinin kısmen de olsa sürdürüldüğü bölgede, doğal çekiciliklerin ve kültürel birikimin, ... -
Doğumunun 100. Yılında Cemil Meriç Sempozyumu Bildiriler Kitabı
(Gümüşhane Üniversitesi, 2016)Doğumunun 100. yılında Cemil Meriç'i anma sempozyumunda sunulan bildiriler -
Gümişhane Üniversitesi Açık Erişim ve Kurumsal Arşiv Politikası
(Gümişhane Üniversitesi, 2014)Gümüşhane Üniversitesi’nde basılı ve elektronik ortamda üretilmekte olan akademik çalışmaların, (makale, kitap/kitap bölümleri, tez, proje, rapor, konferans bildirimleri/sunumlar, teknik dokümanlar, veri setleri, afiş, ... -
Turizm Eğitimi Alan Orta öğretim Düzeyindeki Öğrencilerin Mutfak Departmanına Yönelik Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
(2018)Yiyecek içecek sektörü günümüzde büyük bir istihdam kaynağı oluşturmaktadır. Özellikle turizmde gelir yönünden, istihdam yönünden ve müşteri memnuniyeti yönünden yeme –içmenin payı düşünüldüğünde bu alanda eğitimli iş ... -
Akademisyen Kültür Turistlerinin Yenilik Arama Düzeyleri ve Kültür Destinasyonu Tercihleri
(2019)Yenilik arama, turist motivasyonlarının ve davranışlarının anlaşılması açısından en önemli konulardan biridir. Yapılan literatür incelemesinde, diğer bazı turist tipleri açısından yenilik arama konusunun değerlendirildiği ... -
Orogastrik Tüp Takma İşlemindeki Ağrıyı Azaltmada Önerilen Nonfarmakolojik Yöntemlere Karşın Sınırlı Sayıda Çalışma: Literatür Değerlendirmesi
(2020)Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yenidoğanların beslenmesini desteklemek için orogastrik tüp (OGT) ile beslenme sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Yapılan çalışmalar ve uluslararası rehberler, OGT takma işleminin yenidoğanlarda ... -
İnovasyonun Yüksek Teknoloji Ürün İhracati Üzerindeki Etkisi: Yeni Endüstrileşen Ülkeler İçin Panel Veri Analizi
(2020)Yeni ürün ve üretim yöntemleri geliştirmek olarak tanımlanan inovasyon ile ülkeler yapısal değişim gerçekleştirmekte ve kalkınma hamlelerini hızlandırmaktadır. İnovatif faaliyetler sonucunda elde edilen yeni ürün ve üretim ... -
Yüksek Fırın Cürufu İkamesinin Çimentolu Macun Dolgunun Dayanım Özelliklerine Etkisi
(2020)Yeraltı madenciliğinde atık depolama yöntemlerden biri olan çimentolu macun dolguda (ÇMD) üretim için gerekli olan dayanımın yakalanması ve daha da geliştirilmesi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu kapsamda yüksek ...